Ce spune legea despre hormonii și antibioticele din carnea comercializată în România

Un român a consumat, în medie, lunar, 4,51 kilograme de carne și produse din carne, anul trecut, arată datele Institutului Național de Statistică. Cantitatea aceasta este cu 0,02 kg/persoană mai ridicată decât cea consumată în anul anterior. Un aliment ce se regăsește adesea pe mesele românilor, este privit adesea și cu scepticism, mai ales când vine vorba despre carnea de pui, despre care se spune că are un conținut ridicat de antibiotice și hormoni. Legea, însă, nu permite utilizarea acestor substanțe.

Producătorii de carne de la noi se supun legislației europene, care interzice folosirea hormonilor de creștere

Cu toții am auzit măcar o dată miturile despre carnea de pui modificată genetic și tratată cu hormoni de creștere care determină o dezvoltare accelerată și la persoanele care consumă carnea. Totuși, legislația protejează consumatorul din acest punct de vedere, iar carnea care ajunge în galantare este, cel puțin la nivel teoretic, fără hormoni.

Citeste mai mult…